kép

kép

2020. május 8., péntek

Érdekes cikkek


 
Porckorong a baktériumok kedvenc kajája?



Nagyon gyakori a mai világban a porckorongsérv, ezért egy új vizsgálati módszert vetettek be azért, hogy kiderítsék, vajon mi okozhatja ezt. Kivették a kiszakadt sérv belsejében lévő kocsonyás anyagot és a beltartalom vizsgálata során egy csomó baktériumot találtak benne, el volt fertőződve. Ott tart a tudomány, hogy valószínűleg rossz táplálkozási módot követ a legtöbb páciens, akinek ilyen betegsége van. Ha rosszul étkezik valaki, kialakulhat nála egy áteresztő bél. Ez azt jelenti, hogy a bélfal elvékonyodik és ezért olyan anyagok juthatnak ki a testbe, amik nem odavalók. A vastagbélben lévő immunrendszerünk az a szervünk, ami megmondja, hogy a vastagbélből mit veszünk fel és mit nem. Ha olyan anyag kerül ki, amire az immunrendszer nem adott áment, akkor azonnal aktiválódik, hogy elpusztítsa az illetéktelen betolakodókat. A probléma csak az, ha folyamatosan esszük azt a sok szutykot, folyamatosan dől be a testbe a szenny a bélfalon át, még jönnek hozzá különböző külső hatások, környezeti terheltségek, és még minden létező oltást fel is veszünk, előbb vagy utóbb kimerül, elfárad az immunrendszer a folytonos készenléttől. Ekkor áll elő az az eset, hogy igaz kevés, de néhány baci bekerül a testbe és olyan helyet keres, ahol nincs jelen az immunrendszer. Ilyen például a porckorong, inak, kötőszövetek. Betelepszenek és szépen megeszik a porckorongot. Ez után már ez akármilyen terhelésre sérül. Ezért van az, hogy már egyre fiatalabbaknak van problémájuk a porckoronggal. Ugyanezen okokból alakulnak ki a porckopások. A megfelelő kezelések mellett át kell a páciens étkezését is állítani. A fentiek ismeretében ez nagyon fontos.

Milyen tüneteket produkál a porckorong, ha ő okozza a tüneteket?

Kisugárzó fájdalom, ami "csíkszerű" a nyaki szakasz esetében a felső, az ágyéki esetében az alsó végtagok irányában, míg a háti sérvek övszerűen a mellkas-, ill. hasi tájra sugároznak gyakran belszervi betegséget utánozva. (S1 gyök nyomása esetén a fájdalom a comb hátsó felszínén a lábszár és lábfej külső felszínén keresztül a kisujjba sugárzik).
Izomgyengeség: ami a nyomott ideggyök által beidegzett izmot, izomcsoportot érinti. (S1 gyök nyomása esetén a lábujjhegyre állás gyengül).

Érzészavar, ami részben csökkent érzésben, ill. eltérő érzésben - pl. zsibbadás - nyilvánul meg. (S1 gyök nyomása esetén a lábszár és lábfej külső felszínén).

Reflexcsökkenés ill. –kiesés: (S1 gyök nyomása esetén az Achilles reflex csökken).

Vegetatív zavarok: vizelet- és székletindítási és -tartási problémák (az ágyéki és háti sérvek esetében fordulhatnak elő).

Jó hír, hogy a porckorong sérv kezelhető, tünetmentessé tehető, nem kell mindjárt a szikés megoldásokra vagy szteroid injekciókra gondolni és valószínűleg nem az apranax vagy a voltaren dolo fogja a tartós fájdalom mentességet elővarázsolni.

Forrás: Frank Römer, az IFDMO (International Fascia Distorsion Modell Organisation) alapítója és docense, az osteopátia doktora, fizioterapeuta és természtgyógyász, sportoló és gyermek osteopata orvos, számos fascia könyv szerzője



/pszichoforyou.hu/bel-agy/?fbclid=IwAR0FTFsbuY0RBXhr1habTu9gHw__BJ3JVEC8hrcfikx0mlKXwQhLn-dxMUo

http://masszázs.eu/masszazs-a-gyogyitasban/fejmasszazs-fajtak/fejmasszazs/

http://www.gerincportal.hu/gerincbetegsegek/tartashibak

http://feol.hu/eletmod/varandossag-kevesebb-teherrel-1800038

http://feol.hu/eletmod/a-butyok-nem-csak-ciki-kellemetlen-is-mit-lehet-tenni-ellene-1774309

http://feol.hu/eletmod/befele-dol-a-boka-mit-tehetunk-a-gyogycipo-mellett-1756878

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése