kép

kép

2020. május 8., péntek





Komplex öngyógyító gyakorlatok

„Az ősi Kínában az ember addig fizette orvosát, amíg egészséges volt. Ha beteg lett, az orvos költsége volt a gyógyítás, tehát neki is érdeke volt, hogy a rá bízott közösség tagjai egészségesek legyenek.”

Nehogy csődbe menjenek szegény orvosaink, lehetőség van néhány gyakorlat elsajátítására, melyek napi végzésével  egészségünk tökéletesen karbantartható.
Ezek a következők:

3-1-2 meridián gyakorlat
Tudjuk, hogy a biológiailag várható életkor az ember esetében 120 év.
Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, viszont betegség esetén az energia vezetékben (meridiánban) elakad. Ahhoz, hogy az egészséges állapot fenntartható legyen, kb. napi 15 percet kell szánnunk a " 3-1- 2" meridián-gyakorlat végzésére. Ezzel elérhető az életenergia szabad áramlása. Ugye nem nagy áldozat az egészségünk megőrzése, elérése és fenntartása érdekében?

Teljes testet regeneráló fülmasszázs
A fülön le van képezve a teljes test. Megtalálható ott az összes belső szerv, minden végtag, a lélek és komoly számban a konkrét indikációk. Ha minden nap egyszer elvégzi ezt a  nyolc lépéses fülmasszázst, nagy lépést tesz egészségéért.
A foglalkozáson megmutatom, melyik fogást hogyan kell kivitelezni, csak csinálja velem és közben érezze jól magát!

Látásjavító szemmasszázs
A kínai szemmasszázs lényege, hogy fokozzuk a szembe áramló energiákat, ezáltal javítható a látás, megszüntethető a szemszárazság, vagy épp az állandó könnyezés.
A szem körül számos akupresszúrás pont található, amelyek stimulálása a testre is jótékony hatással van.
Maga a masszázs nagyon kellemes, az eredménye szinte azonnal érezhető. Felfrissít, beindítja az energia áramlását, stimulálja a szem körül a keringést, az izomműködést, ezzel biztosítja, hogy a szem kifogástalanul működjön.

Vérnyomáscsökkentő fülmasszázs
Akut esetben 4-5 perc masszázs képes 40-50 Hgmm-el csökkenteni a systole-s értéket.
Rendszeres használata esetén a systole-s érték csökkenését követi a dyastole-s is és a vérnyomás beáll a 120/80-as értékre. Érzékeny embereknél a változás már 2-3 nap múlva tapasztalható.

SuJok gyűrű
„Az ember ujjai rendkívülien érzékenyek, idegi ellátottságuk nagyon gazdag.
A Su-Jok szó lábat és kezet jelent. A Sujok terápiát a kutató professzor Park Jae Woo fejlesztette ki Koreában. Ez nemcsak egy egészségmegőrző technika, hanem a nyugati és a keleti medicina kiváló ötvözete, melyet a gyógyításban nagyfokú hatékonyság és végtelen egyszerűség jellemez. A kézen és az ujjakon a test teljes reflextérképe megtalálható. A megfelelő ujj gyűrűvel történő kezelésével, az adott végtagot, szervet, szervrendszert kezeljük, energetizáljuk.”
By Rigó Katalin

A foglalkozások időtartama: 1 óra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése