kép

kép

2018. február 7., szerda

NARANCSBŐR KEZELÉSE VÁKUUM MASSZÁZZSALA természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. Olyan ősi gyógymód, amit szinte minden nemzet ismer. Hazánkban is elterjedt volt, 1945. után azonban kitiltották az orvosi gyakorlatból. Számos fejlett egészségügyi kultúrával rendelkező országban ma is használják. Egy kínai közmondás szerint: "ami gyógyszerekkel gyógyítható, az a köpölyözéssel is."

Előnyei:
Egyszerű, olcsó és széles körben alkalmazható,
hatása gyors és tartós,
nincs mellékhatása,
növeli a szervezet ellenálló képességét,
kiválóan alkalmas megelőzésre,
kiválóan alkalmas a celluitisz megszüntetésére.

A köpölyözés a reflex zónák ingerlésének egyik leghatékonyabb módja. A gyakorlat során vákuumot hozok létre a köpölyben és ez a szívó hatás vérbőséget okoz az adott területen. Ennek a hatására lazulnak az izmok és javul a vérellátásuk. A kezelt szelvényből kiinduló pozitív ingerek hasonló pozitív elváltozásokat eredményeznek a zónához tartozó belső szervekben is, javítva azok vérkeringését, anyagcseréjét.
A köpölyözés szó hallatán mindenki arra gondol, hogy meleg kis "bögréket" tesznek az emberre, ami rátapad a testre és úgy fejti ki a hatását.
Való igaz, régen ezt így csinálták, de ma már modernebb megoldással, kis üveg vagy műanyag harangok segítségével végzem, amikből egy apró pumpa segítségével szívom ki a levegőt.

A celluitisz vákuum masszázs lényege:
A kezelés során kitágulnak az erek, felgyorsul a szövetek vér- és nyirokkeringése, tehát javul a leromlott alapanyagcsere. A percenként kb. 3 cm-t előrehaladó, bomlástermékeket és zsírt szállító nyirokfolyadék áramlási sebessége akár ötvenszeresére is felgyorsulhat. Amikor beszívom a bőrt a kis harangba és ezt oda-vissza húzkodom, a bőr alatt lévő zsírsejtekben a vákuum hatására feszültség keletkezik. Ettől a sejtek burka szétpattan, így a zsír kifolyik belőlük és a nyirokkeringéssel távozik. Ebből következik, hogy a vákuumos kezelés a helyi fogyasztásban is jó eredményt hozhat. A vákuum aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, így ennek köszönhetően a bőr sokkal feszesebb és elasztikusabb lesz. Nagyon jó hatással van a vékony hajszálerekre is, eltünteti őket.
Ha valakinek csúnya narancsbőre van, akkor az elején egy kicsit kellemetlen a kezelés, de azon elv alapján, hogy a szépségért meg kell szenvedni, egyáltalán nem vészes. Ahogy tűnik a narancsbőr, úgy szűnik a fájdalom. Én is kipróbáltam, saját tapasztalat.
A látvány önmagáért beszél, szép, sima bőr lesz az eredmény.
Csak javasolni tudom mindenkinek, aki nyárra formába szeretné hozni magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése