kép

kép

2018. február 7., szerda

MOXA



Mit jelent a MOXA terápia?                 

A hagyományos kínai orvoslás sok ezer éves tudomány, ennek része a moxálás is.
A moxálás moxa fű (fekete üröm) elégetésével végzett gyógyítás. Sokszor eredményesebb, mint az akupunktúrás kezelés.

„Amit tű nem gyógyít, meggyógyítja a moxa!”
„Ha egy akupunktúrás rendelőben nem érzel moxa illatot, fordulj meg és menj el!”

Réges-régen úgy alkalmazták ezt a gyógymódot, hogy a test meghatározott helyeire szárított moxa füvet helyeztek és azt a csupasz bőrön meggyújtották. Nagyon fájdalmas eljárás volt, a bőrön égési sebet okozott és heg maradt utána ­ viszont a hatása az csodálatos volt. Szerencsére ma már nem ilyen drasztikus módon történik moxálás.
A moxa terápia és annak hatékonysága ma már széles körökben ismert és elismert.

A gyógyító meleg

Az eljárás során kihasználjuk, hogy a meleg elősegíti a gyógyító hatást. Az akupresszúrás pontok melegítésekor, forrósításakor a moxa parázslása során keletkező infravörös hullám megfelelő tartománya és a hullám bőrbe behatoló rezgése az, ami gyógyít. A hő fokozza a véráramlást, harmonizálja az energiaáramlást, beindul az öngyógyító mechanizmus és ez által a szervezetünkben megjelenő betegség kioltódik.
A módszer kiválóan alkalmas immunerősítésre és vesemelegítésre is.

Pár indikációt felsorolnék a teljesség igénye nélkül.

Vese-, húgy és ivarszervi megbetegedések, derékfájdalmak, gerinc problémák, alsó végtagok fájdalma, izomgörcsök, nyaki merevség, fejfájás. Májbetegségek, látászavarok, impotencia, frigiditás, epebajok, álmatlanság. Emésztőszervi panaszok, gyomor bántalmak, puffadás, láb ödéma, depresszió, allergia…..és még sok-sok rendellenesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése