kép

kép

2020. május 8., péntek

FEJMASSZÁZS + KÍNAI SZEMMASSZÁZS


(A kezelés ideje kb. 30-40 perc)
Évezredeken át az emberek és a társadalom életében is csak a test és az ezzel végzett nehéz fizikai munka számított, a fejjel nem igazán törődtek.
A 21. században felerősödött a tudati tevékenység és ez által a fej egyre nagyobb szerepet kapott és kap, mind a mai napig.  A masszázsok  mindennek ellenére ma is inkább a testre terjednek ki.

A fejmasszázs segít ellazulni és feltöltődni energiával.
Elsődleges célja az izmok lazítása, azok regenerálása, a szövetek rugalmasságának és feszességének megtartása, az öregedési tünetek megelőzése, kialakulásának késleltetése, a szervezet frissítése, a stressz oldása, a fáradtság csökkentése.

A fejmasszázs kiterjed a fej, arc, tarkó, nyak és vállak átmasszírozására.
Ily módon a fejmasszázs kiválóan alkalmas: fejfájás, depresszió, stressz, látás-, hallás-, koncentrációs zavarok, túlhajszoltság, kimerültség, álmatlanság, ülőmunka következtében kialakuló általános nyaki merevség és az arcon kialakult nyirokpangás kezelésére.

A fejmasszázs hatására enyhülnek az arc, fej- és nyakfájdalmak. A nyak és vállízületek mozgása normalizálódik. A feszültség és izomeredetű fejfájás csillapodik. A stressz, idegesség, levertség és enyhe fokú depresszió oldódik. Nagyobb kreativitás, tisztább gondolatok, jobb koncentráció, nyugodtság, kiegyensúlyozottság, jó közérzet lesz a jellemző.
A fejmasszázs a fájdalom enyhítése mellett javítja a fejbőr vérkeringését, ezáltal egészségesebbé teszi a hajat, serkenti a haj növekedését.
A kezelés fájdalommentes, rendkívül kellemes és pihentető.

KÍNAI SZEMMASSZÁZS

A kínai szemmasszázs lényege, hogy fokozzuk a szembe áramló energiákat, ezáltal javítható a látás, megszüntethető a szemszárazság, vagy épp az állandó könnyezés.
A szem körül számos akupresszúrás pont található, amelyek stimulálása a testre is jótékony hatással van.

Maga a masszázs nagyon kellemes, az eredménye szinte azonnal érezhető. Felfrissít, beindítja az energiák áramlását, stimulálja a szem körül a keringést, az izomműködést, ezzel biztosítja, hogy a szem kifogástalanul működjön.
Van olyan része is, amit ösztönösen szinte mindannyian csinálunk. A belső szemzugot vagy az orrnyerget dörzsölgetjük, ha fáradtak vagyunk, vagy ha sokat nézzük a számítógép monitorját.

A kínai szemmasszázs a szemgolyót közvetlenül nem érinti, csupán a szem körüli, a szemgödör peremén, illetve környezetében levő pontokat kezeljük.

Hő kamerás mérés kimutatta, hogy ezzel az egyszerű módszerrel a szem körüli izmok és szövetek hőmérséklete csaknem 1°C-al emelkedik, ennek következtében pedig jelentősen javul a szem vérellátása, működésének hatékonysága. Ezért a kínai szemmasszázst nemcsak szembetegeknél érdemes alkalmazni, hanem olyan embereknél is, akiknek a szemét fokozott terhelés éri (például számítógépes munka).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése